Edukativne radionice u božićnom duhu

U mjesecu borbe protiv ovisnosti ali i u doba adventa, odlučili smo iskoristiti organiziranu radionicu na što zanimljiviji i obuhvatniji način.

Izrade papirnatih kuglica za bor, ukrasa od glinamola, ukrasa u obliku anđela i imele te kamina od stiropora – zadaci su kojima su se bavili naši volonteri i djeca na različitim „postajama“. Uz izradu navedenih ukrasa, svaka postaja je sadržavala i dio informacija o prevenciji ovisnosti s kojima su se sudionici imali zadatak upoznati. Na kojoj teoriji temeljimo naš projekt, kakve intervencije kod prevencije ovisnosti se preporučuju, koji su trendovi zloupotrebe sredstava ovisnosti među mladima u Hrvatskoj i koja su djeca u posebnom riziku – neke su od tema s kojima smo upoznali sudionike naše radionice.

Koliko su sudionici radionice usvojili sadržaje nakon rotacije po svim „postajama“ provjerili smo kroz kviz znanja, a najbrži i najtočniji sudionici su i prigodno nagrađeni!

Sudionici su sudjelovanje na edukaciji u evaluaciji ocijenili odličnim ocjenama, a nama je druženje proteklo u ugodnom i veselom ozračju!